Misschien is je huidige badkamer verouderd en aan vervanging toe of heb je een huis gekocht waar de badkamer niet naar je eigen smaak is ingericht. Je badkamer verbouwen doe je niet zomaar, er gaan heel veel stappen aan vooraf.

badkamer

Eerst is het belangrijk om te weten wat je in de nieuwe badkamer wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een ligbad of alleen een douche, wil je een dubbele wasbak of een enkele wasbak? Hiervoor kun je inspiratie opdoen op het internet of naar een winkel dat sanitair verkoopt. Voor dat de nieuwe badkamer geplaatst kan worden moet de oude er uit worden gesloopt. Als de badkamer leeg is moet je na gaan waar je alle het sanitair wilt plaatsen. Als je de inrichting van de badkamer wilt veranderen moet je alle leidingen en elektra op de goede plek neerleggen of monteren voordat je verder kunt met de verbouwing. Daarna begin je met het aanleggen van sanitaire voorzieningen, verlichting en het tegelen.

Besparen op je geld

Er zijn een aantal dingen waar je veel geld op kunt besparen tijdens de verbouwing. Je kunt makkelijk geld besparen op accessoires en materialen. Sommige materialen zijn heel duur, zoals marmer en graniet. Je kunt kiezen voor een goedkopere variant zoals porcellanato.

Ook kun je zelf de badkamer er uit slopen. Hier bespaar je op de kosten van een professional. Kijk wel uit voor de leidingen en snoeren van de elektra.  Zo is een badkamer verbouwen niet per definitie té duur.