Het ruimte gevoel in je woonkamer of slaapkamer

kleureffect

Je kunt je kamer groter, langer of dieper laten lijken. Kleiner, korter of minder diep kan natuurlijk ook alleen is dit minder aantrekkelijk. Om bijvoorbeeld je woonkamer groter te laten lijken zijn lichte kleuren of wit erg passend. Geef het plafond dezelfde kleur als op de muren of anders een lichtere tint dan dat de muren zijn. Ook is het een trend om één wand in een sterke kleur verf te zetten. Deze wand valt op in huis en staat in het middelpunt van de aandacht. Dit noem je een accentwand. Om rust in je woon- of slaapkamer te creëren kun je het beste maar een of twee hoofdkleuren gebruiken.

Strepen doen wonderen

Om de woonkamer optisch groter te laten lijken kun je ook gebruik maken van strepen. Je kunt gebruik maken van horizontale strepen en verticale strepen, al je ze goed gebruikt.

Verticale strepen in wit of een lichte kleurtint kunnen je kamer hoger laten lijken. Gebruik niet te dunne strepen om dit beeld te krijgen.

Horizontale strepen kunnen je kamer langer laten lijken. Gebruik hier maar een stuk of twee, drie van en niet meer. Maak wat dikkere donkere strepen, zo is de lijn heel lang en lijkt je kamer dus veel langer dan hij in werkelijkheid is.