WC poetsen

Met stip op nummer één van lastige klusjes in huis bij de Nederlandse huishoudens is het poetsen van het sanitair. In de categorie “badkamers” prijkt het poetsen van de porseleinen troon tot lastigste klus binnenshuis. Niemand steekt graag de handen uit de mouwen om te schrobben en door de knieën te gaan om het sprankelend schoon te maken. Behalve als er visite op de agenda staat! Een schoon toilet vormt de graadmeter voor de hygiëne in de rest van het huis. Niet voor niets wordt dit kamertje in de planning van het sop genomen wanneer vrienden of schoonouders over de vloer komen.

Keuken opknappen

De trofee voor meest uitgestelde grote klus binnenshuis is de renovatieklus. Vooral een keukenrenovatie ontvangt de hoofdprijs voor uitstelling. Een keuken opknappen varieert van het vervangen van keukendeuren, installeren van vernieuwd keukenapparatuur tot het herstellen van waterschade in de keukenkastjes. Voor veel huishoudens wordt de keuken gezien als een onmisbare factor in het ochtendritueel, dus als er zelfs nog maar sprake is van een renovatie, wordt hier vaak met gemengde gevoelens naar toe geleefd. Vooral het moment ná de renovatie wordt door de Nederlands als lichtpuntje gezien in deze lastige klus.

keuken opknappen

Oven en koelkast doen blinken

We blijven binnenshuis even stilstaan bij andere keukenwerkzaamheden. Tot lastige klus behoort ook het terug laten blinken van een oven en een koelkast. Nochtans erg belangrijke keukenapparatuur waarbij regelmatig poetsen de hygiëne en de smaak van het voedsel alleen maar goeddoen. Toch wordt deze lastige klus pas geklaard als het vuil de spuigaten uitloopt of op het moment dat er een ongelukje gebeurt en per ongeluk vloeistoffen worden geknoeid.

Douche en bad kalkaanslag vrij maken

over-badbody

Volgens het laatste badkamer nieuws zijn het bad en de douche een heikel punt in de schoonmaakplannen. In de schoonmaakroutine vormen deze voorwerpen niet de favoriete bezigheden om te laten blinken. Hoewel velen ervan versteld staan, nadat de lastige klus geklaard is, in welke vuiligheid er gebaad of gedoucht werd. Kalkaanslag op kranen en de douchekop wegpoetsen en de vervuilde wanden poetsen zorgt echter voor een voldaan gevoel.

Categorieën: keuken